Woodside

Prepun prirodnih lepota koje očaravaju domaće i strane posetioce tokom čitave godine, nacionalni park Kopaonik je poznat po izuzetnoj dinamičnosti reljefa koja se ogleda u prostranim pašnjacima, gustim šumama i planinskim vrhovima sa kojih se pružaju nezaboravni pogledi.

Sadržaji

SAVRŠENI USLOVI ZA ŽIVOT TOKOM CELE GODINE

Sa preko 200 sunčanih dana godišnje i snežnim pokrivačem koji se zadržava u proseku duže od šest meseci, Kopaonik nudi savršene uslove za aktivan odmor tokom cele godine – bilo da tražite netaknutu prirodu, planinsko sunce i vazduh, uzbudljivu avanturu, vrhunsko skijanje, porodični odmor sa decom ili beg od letnjih vrućina.

Svaki boravak na Srebrnoj planini predstavlja savršen odmor i oporavak za sva čula i sve generacije.

Srebrna planina Kopaonik: Ski staze
Woodside Kopaonik: Netaknuta priroda i aktivni odmor
Woodside Kopaonik: Avantura i aktivni odmor

Bogata mreža žičara i desetine uređenih ski staza već decenijama čine Kopaonik nezaobilaznom destinacijom za sve ljubitelje alpskog i nordijskog skijanja, dok je poslednjih godina i ponuda letnjih sadržaja uzdignuta na svetski nivo.

Za ljubitelje aktivnog odmora, planina leti nudi čarobne izlete sa jedinstvenim vidikovcima i vodopadima, jahanje, alpinizam, pešačenje i planinarenje, najraznovrsnije sadržaje za decu, kao i brojne adrenalinske aktivnosti, uključujući kvad avanture, letnje skijanje, tjubing, zip-lajn, bob na šinama, paraglajding, planinski biciklizam, mountain cart i downhill skateboarding.

Skijanje

Planinarenje

Biciklizam

Mapa srbije sa Kopaonikom

Lokacija

Idealna povezanost

Kopaonički kraj karakteriše odlična saobraćajna povezanost sa svim važnim punktovima u regionu. Do Kopaonika se može doći kolima međunarodnim autoputem E75, a turističkom centru moguće je prići iz tri pravca: preko Jošaničke Banje, preko Rudnice ili preko Brusa. Najbliži aerodrom, niški Konstantin Veliki nalazi se na oko dva i po sata, a međunarodni aerodrom Beograd Nikola Tesla na oko tri i po sata vožnje putničkim automobilom. Postoji i nekoliko svakodnevnih direktnih i čarter autobuskih i minibus linija koje povezuju Kopaonik sa najvažnijim gradovima u Srbiji.

Niš​​​​​: 177 km
Kragujevac: 193 km
Beograd: 279 km
Novi Sad: 365 km
Skoplje: 300 km
Podgorica: 420 km
Banja Luka: 570 km
Sarajevo: 330 km

Jošanička Banja: 22 km
Lukovska Banja​​​​​​​​​: 62 km
Vrnjačka Banja​​​​​​​​​: 80 km
Pančićev mauzolej (2017m)​​​​​​​​: 4.4 km
Manastir Gradac (XIII vek): 54 km
Manastir Studenica (XII vek): 65 km
Manastir Sopoćani (XIII vek): 67 km
Manastir Žiča (XIII vek): 98 km